НОВИНИ

Пребиха шофьор на Околовръстното /ВИДЕО/

Мъжът бил нападнат от четирима души, след като им свирнал с клаксон заради агресивното им каране. Нападателите са задържани от полицията, потвърдиха от пресцентъра на МВР. Кадрите съдържат насилие и са заснети от съпругата на пострадалия шофьор.

bnt avatar logo
от БНТ
09:10, 25.02.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Инцидентът е станал вчера следобед, след като мъжът свирнал с клаксон на две коли, минаващи покрай него с много висока скорост. Те го засекли и принудили да спре, след което започнали да го налагат с палки и юмруци. Четиримата арестувани са на възраст между 25 и 46 години, съобщават от МВР. 3-ма са криминално проявени и по неофициална информация работят в частна охранителна фирма.

Софийската районна прокуратура повдигна обвинение срещу четиримата нападатели за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда и ги задържа за 72 часа.

"Мобилизиран е голям екип за разследване. Прокурорите са категорични и безкомпромисни, че тези лица са с висока степен на обществена опасност. Ще приложим цялата тежест на закона и ще използваме всички правомощия, за да се спре това безпричинно нанасяне на побоища по пътищата, на това улично правосъдие и саморазправи. Точно затова утре главният прокурор свиква спешна среща.", каза Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор.

Утре главният прокурор Сотир Цацаров свиква спешно заседание с главния секретар на МВР и директора на "Охранителна полиция" за засилване на контрола и вземане на незабавни мерки за опазване на обществения ред. Държавното обвинение има амбицията до 10 дни, нападателите да бъдат изправени на съд.

Предупреждаваме, че видеото от побоя съдържа кадри на жестокост, които не са подходящи за деца и хора със слаби нерви.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български шофьор в болница заради блокадата на границата
Български шофьор в болница заради блокадата на границата
​Забуксува ли делото за екстрадицията на Цветан Василев?
​Забуксува ли делото за екстрадицията на Цветан Василев?