НОВИНИ

Българският президент окуражи кипърския бизнес да инвестира у нас

Президентите на България и Кипър Росен Плевнелиев и Никос Анастасиадис откриха съвместен бизнес форум. И двамата отбелязаха, че през последните години търговско-икономическите връзки между двете страни отбелязват значителен ръст, но смятат, че капацитетът е по-голям.

bnt avatar logo
от БНТ
11:55, 23.02.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Кипър е шеста по размер на инвестиции в България с вложени средства на стойност от 2,1 млрд. евро. Българският президент окуражи кипърския бизнес да разшири дейността си и изброи предимствата да се инвестира у нас. Посочи, че България е остров на стабилност в района, а икономиката расте устойчиво - страната ни е шестата най-бързо растяща икономика в ЕС за 2015 година, подчерта Плевнелиев.

И двамата президенти са единодушни, че подписаните вчера съвместни документи за сътрудничество в областта на енергетиката, земеделието и туризма ще дадат тласък на бизнеса между двете страни.

Росен Плевнелиев - президент на Р България: Ако погледнем цифрите за 2015 г спрямо 2014, ръстът на стокооборота между България и Кипър е 81%. Ако погледнем българския износ към Кипър, той се е увеличил само за една година с около 90%. Ако погледнем кипърския износ за България, той се е увеличил за една година с около 47%. Това, скъпи приятели, е много сериозна динамика, много голям растеж и аз съм сигурен, че вие ще го оцените, а и ще го надградите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Варна финансира лечение на 90 души
Община Варна финансира лечение на 90 души
Увеличават се бездомните кучета в Пловдив
Увеличават се бездомните кучета в Пловдив