НОВИНИ

Близо 300 души се събраха на митинг за майските събития от 1989 година

Възпоменателен митинг за майските събития от 1989 г. и в местността Аязмото на Демир баба край дуловското село Руйно.

bnt avatar logo
от БНТ
18:23, 22.05.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Мястото е почитано от християни и мюсюлмани, а от 2014 година ДПС събира свои членове и симпатизанти именно тук във връзка с драматичните събития от края на 90-те години, когато стотици семейства бяха принудени от комунистическата власт да напуснат родните си места и домовете си.

Днес се събраха около триста души на различна възраст, някои докарани с автобуси от различни села на региона. Атмосферата беше смесица от празничност, тъга заради спомена от тези драматични събития, които засегнаха много хора от турските селища в региона, и силно политическо присъствие на ДПС.

Сред най-вълнуващите моменти беше молитвата за жертвите от онези години.

Един след друг депутати, областни и общински председатели на ДПС припомняха за това трагично време, заявявайки, че партията се е родила именно тогава и че е единственият гарант за стабилността и демокрацията в България.


;

Според председателя Мустафа Карадайъ трябва да се отиде на предсрочни избори заради "кризата в сегашното управление“ според него, а и за да се преброят истинските демократи от фалшивите, визирайки очевидно партията на Местан – ДОСТ.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: И още една причина има, за да отидем час по-скоро на избори. Ние 27 години винаги на избори сме ги разпознавали ментетата. Фалшификатите от оригинала, и на тези избори тези ментета ще си получат урока, защото, скъпи приятели, за предателите няма място при нас, в ДПС, за предателите няма място в политиката, за предателите няма място в храма на демокрацията.

На събора специално място беше отделено за безплатна храна, а раздаваните тениски и шапки с логото на ДПС и знамената на Движението създаваха усещането за предизборен митинг на политическата партия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взривиха банкомат в Самоков по нов метод
Взривиха банкомат в Самоков по нов метод
Нови плочки, стари колчета
Нови плочки, стари колчета