НОВИНИ

Блъснатото дете на писта в Пампорово е в кома и с опасност за живота

Тежък инцидент в курорта Пампорово. 5-годишно русначе е в кома, след като сноубордист го блъсна. Инцидентът е станал в местноостта "Язовира". Детето е транспортирано в болница "Свети Георги " в Пловдив с опасност за живота.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
18:08, 05.02.2018 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Детето се учило да кара ски, когато 15-годишно момче, загубило управление на борда си, го ударил в гърба. Пострадалото дете е от Русия и е на почивка с родителите си. То било придружено от ски учител.

Стефан Масурски - началник ПСС-Пампорово: Пистата е Снежанка 6, детенцето там е ударено, има следствие в момента, следствена група, така че информация повече не може да дадем.

Инцидентът е станал по обяд на най-натоварената писта в Пампорово - туристическата, откъдето в момента минават всички скиори, а и сноубордисти.

След удара детето е откарано в спешното отделение на болницата в Смолян в безсъзнание. То е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. С него бяха и родителите му.

По преценка на лекарите, пострадалото момче веднага беше транспортирано в клиника в Пловдив. От Районната прокуратура уточниха, че наблюдават досъдебно производство за неумишлено причиняване на средна телесна повреда. Според първоначалните данни 15-годишният сноубордист върхлетял върху детето, го е направил неумишлено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нивата на фини прахови частици в София са в норма
Нивата на фини прахови частици в София са в норма
73-годишен мъж от село Невестино изгражда параклис със собствени средства и труд
73-годишен мъж от село Невестино изгражда параклис със собствени средства и труд