НОВИНИ

БНТ ще излъчи финалния спектакъл от Рио 2016 на 22 август

БНТ1 ще излъчва церемонията пряко на 22-ри август от 02:00 часа българско време. Зрителите на националната телевизия ще могат да гледат спектакъла и на запис от 14:00 часа същия ден по БНТ HD и от 21:00 часа по БНТ1. Закриването на Летните Олимпийски игри в Рио де Жанейро ще коментират Боряна Тончева и Камен Алипиев.

бнт излъчи финалния спектакъл рио 2016 август
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 19.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

На 21-ви август в Рио де Жанейро официално ще бъдат закрити 31-вите летни Олимпийски игри. Домакините засега не разкриват подробности от официалната церемония, която ще започне в 02:00 часа българско време (22-ри август) на стадион „Маракана“.

Традиционните елементи на церемониала включват символичното прощаване с Олимпиадата, парад на спортистите, заключителни речи, официално предаване на олимпийския флаг на следващия домакин на игрите през 2020 г. – Токио. Сред компонентите, които отличават всяко събитие по закриване на Олимпиада, е ефектното загасване на олимпийския огън, което за зрителите ще остане загадка до нощта на церемонията.

Спектаклите по откриването и закриването на олимпийските игри са двете събития, които привличат най-голяма зрителска аудитория по цял свят. В България откриването на игрите в Рио, което бе излъчено от БНТ, събра пред екраните близо 400 000 души, което го направи лидер по гледаемост.

Засега остава въпросителна и около участието в церемонията на 21-ви август на легендата Пеле, който е поканен официално от организаторите. Кралят на футбола, който се възстановява след операция, има планирано делово посещение в Африка и организаторите се надяват здравословното му състояние да позволи той да се появи на финалния спектакъл в Рио.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Столичният общински съвет избра Деница Николова за временен кмет на Младост
​Столичният общински съвет избра Деница Николова за временен кмет на ''Младост''
Горски пожар пламна в недостъпна местност в Родопите
Горски пожар пламна в недостъпна местност в Родопите