НОВИНИ

Богомил Николов от "Активни потребители": Топлофикация бяга от отговорност

Председателят на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов категорично заяви в студиото на "Денят започва", че топлофикация не изпълнява коректно задълженията си. Според него, не е нормално да бъде спряна водата, а да има възможност за таксуване.

bnt avatar logo
от БНТ
07:29, 10.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Богомил Николов, председател на Асоциация "Активни потребители": "Продължавам да се чудя дали това е шега. На мен това ми прилича все едно, вие да започвате новините със съвет към хората "сега си спрете звука, понеже мога да ви излъжа или нещо ще направя, което не е за вас". Мисля, че не е сериозно това и не е отговорно. Хем спираш услугата, хем тя може да ти се таксува. Това е необяснимо и не може да бъде прехвърлено в полето на потребителите. Доколкото разбирам от публикациите, самите абонатни станции няма да бъдат изключени в периода от 11 дни. Това е изцяло бягство от собствената отговорност. Мисля, че е крайно време да престанем да робуваме на монопола, на силата. И да си поискаме от регулаторите това, за което са създадени - да ни защитават от монопола."
"Топлофикация си спестява усилието да спре абонатните станции, защото топлофикация е монополисти. И това е така, защото не се упражнява стриктен контрол върху тази дейност."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 деца загинаха при автобусна катастрофа в тунел в Китай
11 деца загинаха при автобусна катастрофа в тунел в Китай
Нестандартни идеи при липса на топла вода
Нестандартни идеи при липса на топла вода