НОВИНИ

Болните деца от хепатит А в Гърмен са 29

Към момента 29 деца в село Гърмен са болни от вирусен хепатит А, като последните два случая са били регистрирани на 9 декември. Това се посочва в доклад на директора на Районна здравна инспекция /РЗИ/ - Благоевград Александър Златанов, изпратен до Министерството на здравеопазването /МЗ/. Докладът е публикуван на интернет страницата на МЗ.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:14, 15.12.2016
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
болните деца хепатит гърмен

Първият случай на заболяването е бил регистриран на 9 ноември при дете на 5-годишна възраст. Всички заболели деца са били хоспитализирани в инфекциозното отделение на болницата в Гоце Делчев. От заразените деца 26 са от ромски произход, се уточнява в доклада.

Извършени са проверки и са връчени предписания за предприемане на мерки на директорите на детската градина и на училището в селото. Връчено е предписание и на кмета на община Гърмен. Проверки на място са установили, че предписанията се изпълняват.

За да се предотврати последващо разпространяване на хепатит А, от МЗ са били предоставени 200 ампули имуноглобулин. От тях са били изразходвани 100 за деца от ромската махала. Останалите родители не са пожелали децата им да бъдат профилактирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15-километрови опашки от ТИР-ове на ГКПП Капитан Андреево
15-километрови опашки от ТИР-ове на ГКПП "Капитан Андреево"
В Русия са арестувани мигранти диверсанти, подготвяли атентати в Москва
В Русия са арестувани мигранти диверсанти, подготвяли атентати в Москва