НОВИНИ

Борисов за думите на Симеонов: Мога само да се извиня от името на правителството

Мога само да се извиня от името на правителството за това, което Валери Симеонов е казал по адрес на майките на деца с увреждания. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Брюксел във връзка с думите на вицепремиера Валери Симеонов, който в свое изказване определя протестиращите като "група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца".

bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 19.10.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

„Такъв език е недопустим и се разграничавам от него. Крайно време е всеки да си мери думите“, заявява още премиерът и допълва, че това касае както опозицията, така и хората в управляващата коалиция.

"Има една приказка език мой - враг мой. Нещастието на хората не бива да се използва както от БСП, така и от г-н Симеонов. Аз мога и като премиер и като човек да им кажа голямо "извинявай" за това, че така са обидени. Ако бях на мястото на Симеонов, също бих се извинил. Често той по съвсем друг начин иска да го каже, но аз не съм му адвокат, да излезе да обясни какво е имал предвид", каза още премиерът.

"С майките постигнахме споразумение, дадохме си срокове, законопроектът мина на Министерски съвет, предстои обсъждане и се надявам да бъде гласувано до идния петък. Всичко, за което сме се разбрали, ще бъде изпълнено“, допълни Борисов.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов и Медведев обсъдиха енергийни теми в Брюксел
Борисов и Медведев обсъдиха енергийни теми в Брюксел
Акад. Дамян Дамянов ще бъде награден с отличието Лекар на годината 2018
Акад. Дамян Дамянов ще бъде награден с отличието "Лекар на годината 2018"