НОВИНИ

Бойко Борисов: 135 млн. лв. са инвестициите в инфраструктурата на Северозапада

135 милиона лева е инвестирала държавата в инфраструктурата на Северозападна България, обяви премиерът. Борисов откри 65-километров ремонтиран участък край Димово, завършен само за 35 дни. Парите са осигурени от държавния бюджет, след като през април жителите на града се вдигнаха на протест. С 25 милиона лева ще се ремонтира и пътят от Видин до Монтана.

bnt avatar logo
от Ил. Минковска, Ан. Каменова
19:03, 21.06.2016
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

В Димово премиерът Борисов се извини, че през последните години Северозападът е бил изоставен, но уточни, че когато има европейски проекти, е неоправдано с пари от бюджета да се финансират същите дейности. Той обеща и още инвестиции.

Бойко Борисов, министър-председател: "Истината е, че там, където има пътища, има и бизнес, има и живот. И искам да ви уверя, че това, което събираме от контрабандистите повече, ще го инвестираме в Северозапада."

Във Враца Борисов коментира и масираните проверки по време на курортния сезон, които са дали неочаквано добър резултат. По думите му всички служби работят с един информационен масив и вече няма как да се промъкнат ТИР-овете с контрабанда.

Бойко Борисов, министър-председател: Сега се надявам и от курортния сезон да съберем повече. Защото там, където пратихме данъчните, полиция и ДАНС, и то бригади от София закарахме, десет пъти се вдигнаха приходите от заведенията. Както финансовият министър сложи камерите на кантарите на границата, 18 пъти се вдигнаха приходите.

Във връзка с решението на Арбитражния съд в Женева за АЕЦ „Белене" Борисов заяви, че страната ни иска да продаде реактора на изгодна цена и при добри условия, а не както бел спазарен през 2006 г. - без индексации, корекции, без анекси и ясни цени.

Бойко Борисов, министър-председател: Защото, ако успеем да го продадем при добри условия е добре, но ако предложат условия както навремето продадоха старите реактори за 90 милиона долара, тогава ще ни бъде ли изгодно това? Сиреч политически всеки може да се опитва да си изкара дивиденти, но прагматиката казва друго. Представете си с 1 милиард какво ще построим в Северозапада, а да ги хвърлим в гьола ли?

По повод предстоящия референдум в Обединеното кралство, Борисов изрази увереност, че жителите на ще гласуват за оставане в ЕС.

Бойко Борисов, министър-председател: 60-70 процента, според мен, ще гласуват за оставане, кой иска да излезе от огромния общ пазар на Европа и 10 години да не може да се стабилизира.

Според него, свободолюбивият дух на англичаните едва ли ще повлияе на прагматизма им, когато става въпрос за националния интерес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швеция прие по-строги правила за предоставяне на убежище
Швеция прие по-строги правила за предоставяне на убежище
Жители на осем села искат нов път
Жители на осем села искат нов път