НОВИНИ

Бойко Борисов разпореди да бъде уволнен началник в Министерството на отбраната

Нов скандал с нацистки поздрав. Премиерът Бойко Борисов разпореди да бъде уволнен шефът на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната Иво Антонов, за когото излезе компрометираща снимка с нацистки поздрав.

bnt avatar logo
от БНТ
19:49, 18.05.2017
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Борисов е разговарял днес с коалиционните си партньори и със заместник-министър на отбраната, пред когото е поискал отстраняване на Антонов. Преди три години той беше предложен за заместник-министър, но не беше назначен заради компрометиращи изказвания.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов каза пред журналисти в Брюксел, че е разпоредил проверка по случая с Иво Антонов и че той не е уволнен. Министърът каза също, че здравословното състояние на Антонов днес се е влошило и той е приет във ВМА.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов видя зад случая с Иво Антонов политическа атака срещу Обединените патриоти.

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: Това е атака директно от ДПС, което предизвиква криза в един 18 години служител в Министерството на отбраната, по всички атестации, които е получавал отличен държавен служител. Аз разбирам политически атаки, политически игри, но да стигнеш до там да вкараш човек в болница, това не го разбирам и няма да го простя на тези, които го организират. Някои хора смятат, че с цената на всичко трябва да клатят управляващата коалиция и трябва да доведат до криза в управляващата коалиция. Няма да успеят, от сега ви казвам, защото ние няма да се поддадем на техните провокации.

Каракачанов посочи, че става дума за стари снимки на Антонов.

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: Не е редно да има такива снимки. Тези снимки са от преди 10 години и са в българския военноисторически музей. По този въпрос преди 3 години също е имало въпрос. Трето - служителят е назначен в МО преди 18 години. Той не е част от моя политически кабинет и не е назначаван от това или от предишното правителство. Кой ще носи моралната отговорност за здравословното състояние на този човек? Аз няма да си позволя да стана убиец и по телефона да разписвам заповеди за уволнение, защото ДПС са решили да си правят експерименти с нас.

Каракачанов е разпоредил на свой заместник да проучи случая, преди да бъде взето решение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международни реакции за скандала с нацистките снимки
Международни реакции за скандала с нацистките снимки
Професия журналист: Мария Чавдарова от Варна
"Професия журналист": Мария Чавдарова от Варна