САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

БСП провежда националния си събор на Бузлуджа

БСП провежда националния си събор "Бузлуджа 2018". Очаква се хиляди социалисти от цялата страна да се съберат в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа. Тази година мотото на събора е "За по-добър живот - нашата кауза е България".

от Галена Паскова
08:35, 28.07.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Във връзка с провеждането на събора, движението на превозни средства над 3,5 тона ще бъде ограничено пътя Габрово - Шипка от 8 до 12 ч. Алтернативният маршрут за движение на камионите е през Прохода на Републиката - пътя Велико Търново - Гурково.

Началото на първата художествена част от програмата на събитието ще бъде дадено в 10 ч с музикални изпълнения, а половин час след това ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

;

В 11:30 ч започва националният политически митинг. От трибуната към множеството ще се обърнат: председателят на БСП Корнелия Нинова, президентът на ПЕС Сергей Станишев, председателят на МО в БСП Николай Бериевски, народният представител Елена Йончева, председателят на ОбС на БСП-Ямбол Катя Георгиева, председателят на Национален синдикат "Защита" Красимир Митов. По време на митинга ще бъдат връчени наградите "Георги Кирков" и "Димитър Благоев" от Корнелия Нинова.

Членове на ИБ на НС на БСП и народни представители от ПГ на "БСП за България" ще се срещнат с участници в Националния събор от общините и областите. В 12:45 ч ще започне втората част на художествената програма, слагаща и финал на събитието - концерт на Горан Брегович.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Скандалният охранител на Макрон призна, че е извършил предателство към него
Скандалният охранител на Макрон призна, че е извършил предателство към него
Министър Порожанов ще участва в заседание за мерките срещу африканска чума
Министър Порожанов ще участва в заседание за мерките срещу африканска чума