НОВИНИ

Данаил Кирилов беше номиниран за министър на правосъдието

Премиерът Бойко Борисов призова всички замесени в имотния скандал да подадат оставки или да излязат в дългосрочен отпуск. Тази сутрин той предложи председателя на правната комисия в парламента Данаил Кирилов за поста на подалата оставка Цецка Цачева като правосъден министър и поиска от него незабавни промени в антикорупционния закон.

Николай Минков
от Николай Минков
17:55, 04.04.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

По повод разрастващите се имотни скандали министър -председателят заяви, че в ГЕРБ има утвърден стандарт, предвиждащ оставки, без значение дали става въпрос за депутат, председател на ПГ или министър.

Бойко Борисов, министър-председател: Препоръчвам на замесените в тези скандали сега, но понеже има хора от съдебната система, а те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател и понеже са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички, да излязат в дълъг отпуск, докато различни от техните институции направят проверки. Това мога да кажа на замесените по тези скандали и в КОМПИ и във ВКС и в следствието.
;

Няколко основни задачи постави премиерът Бойко Борисов на новия правосъден министър.

Бойко Борисов, министър-председател: Общинските съветници трябва да бъдат включени в антикорупционния закон, за да може да сме абсолютно изрядни, когато говорим за мониторинговия механизъм.

Данаил Кирилов също не подмина имотните скандали.

Данаил Кирилов, номиниран за министър на правосъдието: Обществото е чувствително по тези въпроси и трябва да получи ясни отговори. Приемам, че гражданите имаме право да знаем фактите, също така да имаме коректни обективни и точни обяснения.
;

По-късно днес стана ясно, че министър-председателят е разпоредил да се спре строежа на небостъргача в кв. „Лозенец“. Решението е взето, след като кметът на София Йорданка Фандъкова е потвърдила пред премиера, че разрешителното на „Артекс“ е изтекло, а регионалният министър Петя Аврамова е съобщила, че проверката на ДНСК е констатирала съществени отклонения при строителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Симеонов обвини министър Ангелкова, че има съмнително изгодно жилище
Валери Симеонов обвини министър Ангелкова, че има съмнително изгодно жилище
Роднини на жертвите в самолетната катастрофа в Македония са дали ДНК проби
Роднини на жертвите в самолетната катастрофа в Македония са дали ДНК проби