НОВИНИ

Ден за размисъл в Сирия преди парламентарните избори

Ден за размисъл преди парламентарните избори в Сирия, които ще се проведат утре. Всякаква агитационна дейност е забранена, поставен е и срок за премахване на предизборните плакати до края на деня.

ден размисъл сирия парламентарните избори
bnt avatar logo
от БНТ
11:06, 12.04.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света

За изборите на 13 април в Дамаск и градовете в страната ще работят 7 хиляди избирателни секции. Органите на реда уверяват, че са направили всичко необходимо за безопасния и безпрепятствен достъп на гражданите до избирателните секции. За тази цел във всяка провинция е сформиран оперативен щаб, където ще постъпва информация за хода на изборния ден, както и ще се приемат съобщения за нередности. Изборите за Народен съвет, както се нарича сирийския парламент, са на многопартийна основа. Той се състои от 250 депутати, които се избират пряко за срок от четири години.

Според проучванията, проведени в хода на предизборната кампания, най-вероятният победител е блокът "Национално единство", който подкрепя президента Башар Асад. Националният координационен комитет, който е водещата опозиционна фракция в Сирия, обяви, че ще бойкотира изборите. Неговият председател Хасан Абдел Азим нарече решението за тяхното провеждане в дадения момент грешна стъпка. Според анализатори, този отказ ще лиши опозицията от възможност да влезе в бъдещото правителство и да покаже реална политическа воля.

Парламентарните избори бяха свикани от президента Башар Асад на 23-ти февруари тази година, въпреки продължаващата гражданска война в страната и усилията за намиране на мирно решение на конфликта. Освен опозицията, Западът също няма да признае резултатите за легитимни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови експонати в Музея на авиацията в Крумово
Нови експонати в Музея на авиацията в Крумово
Повече чревни инфекции в Пловдив
Повече чревни инфекции в Пловдив