НОВИНИ

Депутатите приеха на първо четене Закона за социалните услуги

Със 163 гласа "за" и нито един "против" депутатите приеха на първо четене Закона за социалните услуги. Той е третият от пакета закони, за приемането на които настояваха майките на деца с увреждания.

Надежда Василева
от Надежда Василева
11:18, 18.01.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Законът предвижда създаване на специална Агенция за качеството на социалните услуги към министъра на труда и социалната политика, която да следи как се справят общините и частните организации със социалната грижа. Ще бъде създадена и Национална карта на социалните услуги. Тя ще отразява конкретните нужди по места и необходимото финансиране за тяхната реализация. Право на социални услуги ще имат всички български граждани.


Бисер Петков - министър на труда и социалната политика: "С този законопроект, правителството изпълнява поетия ангажимент да разработи и внесе в Народното събрание пакет от законопроекти, които са насочени към правата на хората, които са от уязвимите групи на нашето общество. Радвам се, че в изказванията в комисиите законопроектът намери подкрепа, надявам се и с гласуването, което предстои, тази подкрепа да бъде декларирана. Като министерство сме готови във времето между двете четения на законопроекта, да съдействаме за разглеждане на всички предложения, които ще подобрят текстовете на законопроекта".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адска жега в Австралия: Температурни рекорди и топене на асфалта по магистралите
Адска жега в Австралия: Температурни рекорди и топене на асфалта по магистралите
След атаката в Богота: Интерпол предлага помощ на Колумбия
След атаката в Богота: Интерпол предлага помощ на Колумбия