НОВИНИ

Десетки музеи и галерии ще са безплатни в Нощта на музеите

Отбелязваме Европейската нощ на музеите. Десетки галерии и музеи в цялата страна са с вход свободен. Ето как Русе се включва в инициативата.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
12:47, 18.05.2019
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Сред акцентите в тазгодишното издание на Нощта на музеите в Русе е новата изложба от предмети, свързани с близкото минало. Тя е създадена от дарители, които се включиха в кампанията на музея „Предмети с история". Всеки експонат в нея е съпътстван от спомен на наследници за това как и защо ценният предмет е станал семейна реликва.

Проф. Николай Ненов-директор на Историческия музей в Русе: Ще имаме и една гостуваща изложба „Свободата-тук и сега", която представя образи от списание „ Л'Еуропео". Освен това ще имаме презентации на изследователи-в момента има един италиански екип от Флоренция, който изучава архитектурата на скалните църкви в Поломието.

По традиция за децата са организирани забавни игри- сред които „Търсачи на съкровища" и „В дрехите на римския легионер". Две събития ще съберат своята публика и в Екомузея: изложба „ Лицата на Европа" и дискусия за превръщането на рибарските общности по Дунав в туристически места.

Проф. Николай Ненов-директор на Историческия музей в Русе: Изкушения ще има за различни хора.Заповядайте!

Нощта на музея ще започне от 19 часа в Римската крепост „Сексагинта Приста", където група артисти ще организират музикална сесия по залез.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опозицията печели изборите в Австралия
Опозицията печели изборите в Австралия
Варна сбъдна мечтата на индийско момиче
Варна сбъдна мечтата на индийско момиче