НОВИНИ

Варна сбъдна мечтата на индийско момиче

След цели 29 години Варна е сбъдната мечта на една индийка. Тя е 11-годишно момиче, когато отива на Международен детски лагер в града и среща деца от цял свят.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
12:32, 18.05.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

БНТ: Какво е Варна за вас?

Шайлджа Кочхар, журналист, писател: За мен Варна е сбъдната мечта - определение за връзката между Индия и България. Бяхме деца, от целия свят, не знаехме езиците си, но се разбирахме с чувствата си и усетих, че има нещо отвъд границите, отвъд различните езици, отвъд различните култури, извън моя свят - в живота и трябва да го проуча. Научих, че всички ние сме човешки същества - на една и съща планета. Удивително!

29 години по-късно, тя е журналист, сценарист, писател, пилотна фигура в ПР-ите на правителството в Чандигар - този винаги модерен град, столица на северните щати Хариана и Пенджаб.

Книгата ѝ "В действителност" - сборник от 12 разказа - единият за Варна, е oбявена за най-добрата книга на годината `2016 от престижната Индийска литературна академия. От Варна до днес въображението ѝ броди да изучава и отразява смисъла на живота на хората по Земята. И 29 години мечтае да се върне със съпруга си на Варненския бряг.

Кап. Риджу Кочхар - пилот, поет: Дойдох, защото близо 30 г. жена ми има емоционална връзка с България - каква древна цивилизация и култура.

А какво ли ще напише след 8-те си дни във Варна, София и Пловдив вече порасналото индийско момиче?!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки музеи и галерии ще са безплатни в Нощта на музеите
Десетки музеи и галерии ще са безплатни в Нощта на музеите
Министерството на образованието ще помага на родителите с възпитанието
Министерството на образованието ще помага на родителите с възпитанието