НОВИНИ

Десислава Танева: 400 млн. лв. са загубите от санкциите срещу Русия

1/3 от износа за Великобритания е зърно - основно слънчоглед и царевица, след това пилешко месо и млечните продукти. Решението за Brexit няма как да се харесва на който и да е от нас. Ръководството на ЕС трябва да си даде сметка, че резултатът от референдума е оценка на това как се е управлявало досега. Призовавам да се намали бюрокрацията и да се определи стратегия за бъдещото развитие на общността. Това заяви министърът на земеделието Десислава Танева в студиото на "Денят започва с Георги Любенов". Цялото интервю с министър Танева вижте във видеото.

bnt avatar logo
от Калин Дацов
09:45, 26.06.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

По думите й Член 50 е твърде общ, предстоят 2 години, в които ще се договори излизането. Надявам се Великобритания да остави възможността за българските граждани да продължат да работят.

Санкциите срещу Русия също предизвикаха недоволството в земеделието. В следствие на политическо решение пострада хранителната индустрия на цялата общност. Нужни са усилия да се възстановят нормалните търговски отношения, призова Танева. До края на май загубите на хранителната индустрия и земеделския сектор след въвеждането на санкциите срещу Русия са в размер на 400 млн. лева, от тях 220 млн. лв. са пряко в сектор Мляко.

Има индикации, че през юли темата ще бъде поставена под внимание, за да се ограничи свръхпроизводството от определени държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испанците гласуват на парламентарни избори
Испанците гласуват на парламентарни избори
Привърженци на членството на Великобритания в ЕС протестираха в Лондон
Привърженци на членството на Великобритания в ЕС протестираха в Лондон