Деца се обучават безплатно да карат ски

200 деца от Пловдив, Куклен и Войводиново ще се обучават безплатно по националната програма „Научи се да караш ски“. Учениците са по първи до четвърти клас. Заниманията започват на десети януари на пистата на „Копривките“.

от БНТ
07:47, 09.01.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Само за един учебен час второкласничката Катрин вече може да се спуска, да прави рало и е мисия невъзможна някой да я накара да слезе от пистата.

Катрин Христозова: Досега съм карала ски, забавно е. Като караш ски се чувстваш все едно си на състезателска игра и ти е много хубаво.

200 деца ще изпитат същото чувство като част от програмата „Научи се да караш ски“. Тя продължава четири дни с безплатни уроци със ски учител.

Лазар Моллов – ски учител: Децата се научават на основни неща – да могат да завиват, да спират, да завиват, да се изкачват, да се возят на съоръженията и да си доставят удоволствие. Това е базата на ски техниката, след това могат с един или с няколко урока да се усъвършенстват и вече да могат самостоятелно да се пързалят.

Целта е да допринесе за развитието на белите спортове в България и да създаде у учениците желание да спортуват.

Лазар Моллов – ски учител: Някои продължават, някои не, но мисля, че всяко едно дете би било добре да е в планината на чист въздух да практикува един спорт сред природата, а не пред компютъра.

До момента над 20 хиляди деца от цялата страна са се научили да карат ски по програмата. Практиката сочи, че голям процент от пловдивските ученици задължително се връщат на белите писти.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Лиляна Павлова: Най-критична остава обстановката в областите Шумен и Силистра
Лиляна Павлова: Най-критична остава обстановката в областите Шумен и Силистра
Актуална информация за състоянието на републиканските пътища към 07:00 ч.
Актуална информация за състоянието на републиканските пътища към 07:00 ч.