НОВИНИ

Днес се очаква да е най-студеният ден, учениците не са на училище

Страната и днес продължава да е скована от студ. Днес се очаква да е най-студеният ден, а свръхниските температури ще продължат до четвъртък.

Анна Кандова
от Анна Кандова
06:06, 09.01.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Тази вечер и утре се очаква нов средиземноморски циклон и нови валежи от сняг.И момента ситуацията в Североизточна България е сложна. Виждате картата на затворените пътища от мобилното приложение на Агенция пътна инфраструктура ЛИМА. Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени. Все още има населени места без ток и вода. Очаква се до края на деня това да бъде възстановено.

Сняг вали в областите Благоевград, Варна и Добрич. Ограничено е движението на всички превозни средства в целите области: Силистра, Разград, Добрич и Шумен. Възстановено е движението по направлението Видин-София и обратно като движението на тежкотоварните камиони над 12 т. се извършва през магистрала „Хемус". На много места временно се ограничава движението, заради работата на снегопочистващата техника.

Актуална информация за състоянието на републиканските пътища към 05:30 ч.на 09.01.2017 г. може да видите ТУК!

;

Учениците в цялата страна днес не са на училище заради усложнената зимна обстановка и грипната епидемия. В много общини децата ще почиват до сряда включително.

Заради обявената грипна епидемия всички ученици в областите Монтана , Ямбол, Благоевград, Хасково, Добрич, Силистра, Габрово, Смолян и Пловдив ще почиват през първите три дни на седмицата. Такава ваканция ще имат и децата в Пазарджик, Ловеч, Бургас, Русе и Софийска област.

В Перник , Кюстендил, Стара Загора и София-град всички училища са в грипна ваканция в понеделник и вторник. Два допълнителни свободни дни ще имат и в Плевен, Враца, Велико търново, Кърджали, Разград, Търговище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандалният кмет на Галиче ​Ценко Чоков и синът му обжалват мярката си
Скандалният кмет на Галиче ​Ценко Чоков и синът му обжалват мярката си
Трима пострадаха при пожар в столичния квартал Хаджи Димитър
Трима пострадаха при пожар в столичния квартал "Хаджи Димитър"