НОВИНИ

Детска градина във Варна е затворена заради некачествено строителство

Новопостроен корпус на детска градина във Варна беше затворен заради пукнатини по стените, паднала мазилка и мухъл. За проблемите сигнализираха родители. Сградата е построена от фирма, която изгради и училището "Васил Левски" в града - затворено преди 2 години заради конструктивни проблеми.

bnt avatar logo
от Нора Бочева
10:00, 03.02.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Новият корпус на детска градина "Калина Малина" беше изграден преди 6 години като резултат от публично-частното партньорство между Община Варна и пловдивската фирма "Стоянстрой". Не след дълго обаче по сградата се появяват дефекти.

инж. Звездин Стоилков - директор на ОП "Инвестиционна политика" в Община Варна: "В периода на експлоатацията непрекъснато се констатират някакви дефекти. Основният проблем са течовете, които се наблюдават от покрива, от бордовете на покрива."

Течовете образуват мокри петна и мухъл по стените в стаите на децата. Отлепени са фаянсовите плочки в сервизните помещения, както и част от декоративния камък по фасадата на сградата. От фирмата-изпълнител заявиха, че са направили всички ремонти докато сградата е била в гаранция. От общината обаче твърдят, че строителят не предприел необходимите мерки.

инж. Звездин Стоилков: "И поради тази причина миналата година или по-миналата даже документацията е предадена към съответните колеги в общината и на изпълнителя е заведено дело за това, че не е отстранил констатираните дефекти."

Община Варна е разпоредила ремонт на новия корпус на детската градина. Предстои да бъде направена и конструктивна експертиза, за да се установи дали сградата не е опасна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски, БСП: Ударът срещу Елена Йончева е политически и мафиотски
Георги Свиленски, БСП: Ударът срещу Елена Йончева е политически и мафиотски
​Бойко Борисов ще се срещне със Зоран Заев на 4 февруари в София
​Бойко Борисов ще се срещне със Зоран Заев на 4 февруари в София