НОВИНИ

Детска зима съживи Бъндеришката поляна

В курорта Банско са щастливи от силния снеговалеж, защото там днес се проведе снежен празник.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
19:00, 16.01.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Първо с обилен дъжд, а после и със силен сняг се сблъскаха шофьорите по пътя за Гърция. Снежна покривка по настилката обаче не се образува. По пътя за Банско и Разлог обстановката беше малко по-сложна, но проходът Предел остана напълно проходим през целия ден.

Въпреки снеговалежа шофьорите останаха доволни от състоянието на пътя. Казаха, че снегопочистващите машини са си свършили добре работата.

Много повече шофьорите се затрудниха по пътя, който води от Банско до Бъндеришка поляна. Там силният снеговалеж и хлъзгавата настилка доведоха до леки инциденти.

Пътят за Бъндеришка поляна се оказа колкото тесен, толкова и натоварен, защото там днес посрещнаха Световния ден на снега.

Сняг за всички - ето така Банско посрещна туристите днес. Писти, ски, снежни топки и шейни - позабравената истински детска зима оживя на Бъндеришка поляна.

С по-ниски цени на лифта, в Банско опитаха да заразят повече деца с магията на зимните спортове. И ако Бъндеришка поляна днес можеше да говори, със сигурност щеше много да разказва за детските игри в деня на снега, които бяха безбройни.

Предимно български, гръцки и македонски туристи напълниха Банско за уикенда, посветен на снега. Наред с по-ниските цени на кабинковия лифт, атрактивни за гостите на курорта бяха и намаленията в хотелите, които на места достигаха 50%.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В следващите две седмици времето остава на зимна вълна
В следващите две седмици времето остава на зимна вълна
Иран очаква отпадане на санкциите
Иран очаква отпадане на санкциите