НОВИНИ

Дирекция „Жандармерия“: Без хулигански прояви премина протестът в Габрово

Седем души са били отведени в районното управление заради липса а документи за самоличност, като у тях е установено наличието на боксове и палки. Това каза на извънреден брифинг директорът на дирекция „Жандармерия“ ст. комисар Красимир Добрев.Вижте част от извънредния брифинг, излъчен директно в предаването „Денят започва с Георги Любенов“:

bnt avatar logo
от / „Фокус“
09:27, 13.04.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Добрев посочи, че към 18.00 ч. са били изградени КПП-та, за да се установяват лица, които носят забранени предмети или обемисти багажи.

ст. комисар Красимир Добрев, дир. на дирекция „Жандармерия“: В следствие на тези проверки бяха установени седем лица, които нямаха документи за самоличност, в себе си носеха боксове и две метални палки. Бяха заведени в районното управление, съставени са им актове за административно нарушение, след което са освободени.
;

Ст. комисар Добрев посочи, че на площада е имало около 700-800 граждани.

ст. комисар Красимир Добрев, дир. на дирекция „Жандармерия“: Това мнозинство пое по улиците на града в мирно шествие, като органите на полицията и жандармерията го съпровождаха. При движението на шествието нямаше никакви ексцесии и хулигански прояви с изключение на две-три запалени димки и малки пиротехнически средства. Насочвайки се шествието към една от къщите на роми, полицията я прегради, след което започна да ескалира напрежението. Взехме решение да свалим щитовете и каските, при което напрежението започна да се успокоява, дори протестиращите започнаха да ни аплодират. Ние показахме знак на толерантност, че не сме тук да създаваме напрежение, а да осигурим сигурност.

По думите му шествието е завършило без инциденти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лоши са условията за туризъм в планините
Лоши са условията за туризъм в планините
Фотоалбуми откриха собствениците си след 27 години
Фотоалбуми откриха собствениците си след 27 години