НОВИНИ

Днес Кърджали отбеляза 105-ата годишнина от своето освобождение

Днес Кърджали отбеляза 105-ата годишнина от своето освобождение и присъединяването към българската държава. Въпреки упреците на политически сили за разединение на празника, хората от града за пореден път показаха своето преклонение пред българските войни, паднали за освобожданието на Родопите и празнуваха заедно.

bnt avatar logo
от Валя Атанасова
18:20, 21.10.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
кърджали отбеляза 105 ата годишнина своето освобождение

Тържеството в Кърджали започна с тържествена сесия на Общинския съвет. Точно там лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, което е и народен представител от Кърджали отправи остър упрек, че управляващата партия ГЕРБ се опитва да разедини хората в града като се позова на факта, че на преведената преди ден тържествена заря не е бил поканен нито един народен представител от опозицията. Заместник-председателят на народното събрание Цвета Караянчева по-късно отговори, че зарята се провежда от областния управител и по традиция на нея не се канят народни представители.

Празнично шествие премина през централните улици на града. Близо 150 венци бяха положени пред паметника на Освободителите. Реч държа само кметът на Кърджали Хасан Азис. Той се опита да сложи точка на всички коментари ,появили се след изявата на политиците.

Хасан Азис, кмет на община Кърджали: Не са един и два случаите, когато всички сме се обединявали около хуманни и благородни каузи. И сме успявали да си помогнем, без да се делим нито етнически, нито религиозно, нито социално.

Тържествата продължиха с изпълнения на самодейни състава, а сред гостите бяха делегации от Гърция, Румъния, Турция и дори представители на Донския казашки съюз от Русия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна засаждането на фиданки в Новата гора на София в Суходол
Започна засаждането на фиданки в Новата гора на София в Суходол
Лютви Местан отхвърли обвиненията за финансирането на партия ДОСТ
Лютви Местан отхвърли обвиненията за финансирането на партия ДОСТ