НОВИНИ

Дни на Виена в София

Дните на Виена в София започнаха под звуците на емблематичния виенски валс. Флашмобът с балетисти от Националната опера и балет и музиканти от Софийската филхармония предизвести Дните на Виена в София, които ще продължат от 8-и до 14-и февруари.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
19:40, 06.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Флашмобът е посветен на 150-годишнината от изпълнението на сцена на произведението на Йохан Щраус-син. От сряда от 12:00 до 14:00 часа в София ще се движи и безплатен ретро трамвай, с който пътниците ще са на кратко пътешествие из града под звуците на валса.

Ирина Симова - "Бюро за международни връзки на община Виена" в София
"Ще отрием едно огромно сърце, което символ на любовта на Виена, която изпраща на софиянци. Имаме много дълга история на сътрудничество между двата града."

Австрийски експерти ще споделят опита си със своите колеги от Столичната община за консервирането на паметници на културата във Виена и постиженията на града в интелигентната мобилност и иновациите.

Ирина Симова - "Бюро за международни връзки на община Виена" в София
"Опазването на историческия градски център, което и при нас е много актуално с разкопките, които имаме от римско време. На другия ден ще дискутираме екологията като бъдеще на модерния град."

Дните на австрийската столица ще завършат във Военния клуб в деня на Св. Валентин и Трифон Зарезан с вечер на виното, произведено от лозята на община Виена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство от трафика по обходните маршрути на АМ Хемус
Недоволство от трафика по обходните маршрути на АМ "Хемус"
Три жалби блокират участието на Да, България на изборите
Три жалби блокират участието на "Да, България" на изборите