НОВИНИ

Докъде стигнаха ремонтите на училищата в София?

В 26 училища и детски градини в столицата се извършва основна реконструкция на фасадите и материалната база. Ремонтни дейности има и в други 22 учебни заведения в столицата. Средствата, отделени за реконструкциите, са 62 млн. лева, осигурени от Европейската програма "Региони в растеж" и Столичната община.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
12:29, 24.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

"Нова година - нов късмет!" - Такава ще бъде новата учебна година за възпитаниците на 48 училища и детски градини в София, които ще се радват на реновирани сгради и нови класни стаи. За част от тях, обаче все пак ще има известни неудобства.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Това не са проекти, които се реализират за едно лято, това са проекти, които изискват цяла година работа, което означава, че ще продължат дейностите и след откриването на учебната година.

Столичното 3-то училище е едно от учебните заведения, в които се извършва цялостна реконструкция - от фасадата, до последния чин.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: За първи път в София се правят такива цялостни ремонти. Ще се ремонтира изцяло и дворът на училището и физкултурния салон.

Частични ремонти се извършват в други 22 учебни заведения на територията на София. За тях общината е отделила 2 млн. лева от бюджета си.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Очакваме във всички тях ремонтните дейности да приключат до 17-и септември.

С наближаването на новата учебна година започва и обновяването на всички пешеходни пътеки в близост до учебни заведения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магията на класиката превзема Банско с оперен фестивал на открито
Магията на класиката превзема Банско с оперен фестивал на открито
Опасно мъртво вълнение по Черноморието
Опасно мъртво вълнение по Черноморието