НОВИНИ

До края на месеца започва прокопаването на третия лъч на метрото в София

До края на месеца започва прокопаването на тунелите на третия лъч на метрото в София. Това заяви за БНТ 2 заместник-кметът по транспорт в Столичната община Евгени Крусев, който взе участие във форума „Градове на бъдещето: Виена и София” на тема „Градска мобилност”.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
19:50, 14.02.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

1600-тонната машина "Витоша" ще строи третия метродиаметър. В момента тя се намира в депо "Земляне", откъдето ще започне своята работа.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорт в Столичната община
"В края на февруари започва своята работа по посока "Красно село". Преминава през всички станции, които в момента вече са почти конструктивно изградени. И завършва своята работа при станцията, която е при театър "София"."

Продължава и обновяването на градския транспорт.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорт в Столичната община
"Програмата, която е приета от общинския съвет за обновяване на автобусния транспорт в столицата, предвижда закупуването на хибридни автобуси, ако се докаже необходимост от такива и ако тази технология наистина ще доведе до редуциране на вредните емисии и съответно замърсяването в града."

Обявена е и обществена поръчка за 13 нови трамвайни мотриси, които са част от проекта за Интегриран градски транспорт. В нея е включен и ремонтът на трамвайните трасета по бул. "Цар Борис III" от жк "Павлово" до пл. "Македония", както и по ул. "Каменоделска" от моста "Изида" до т.нар. ухо "Орландовци". Разработват се и нови велоалеи, които се реализират при реконструкции на основни градски улици и булеварди. Тази година ще започне и поетапното свързване на съществуващите трасета в мрежа.

Най-голямата атракция днес, в Деня на влюбените, станаха любовните светофари, чийто червен сигнал беше заменен със сърце. Любов от тях струеше на кръстовищата на "Алабин" с бул. "Витоша" и при бул. "Александър Стамболийски" с бул. "Витоша". Това предизвика усмивките на минувачите, които приветстваха инициативата на местната управа и не пропуснаха да я заснемат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учител от ново поколение: Емилиян Кадийски, учител по информатика в гр. Враца
Учител от ново поколение: Емилиян Кадийски, учител по информатика в гр. Враца
Евробабите гостуваха в Брестник
Евробабите гостуваха в Брестник