Доброволци от Варна приготвят топъл обяд за 200 души

Във Варна всяка събота социално слаби и бедни хора получават топъл обяд. От седем години енориаши от храма "Свети Николай Чудотворец" даряват пари, хранителни продукти или доброволен труд, за да се погрижат за тези, които имат нужда. Кореспондентите ни от Варна разказват.

от Нивелина Няголова
20:40, 01.12.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

За седем години енориашите са имали много трудности, но въпреки това са успявали всяка събота да приготвят храна. Тук посрещат нуждаещите се с добра дума и с човешко отношение, за това и хората са благодарни.

Отец Василий Шаган, храм "Свети Николай Чудотворец" - Варна: Постепенно те така свикнаха, че има отношение към тях, че започнаха да проявяват благодарност...някои от тях се включват да почистват двора заедно с доброволците. Доброволците готвят храната, а те почистват целия двор.

Всеки доброволец има своя мотив да идва тук всяка събота.

Донка Вълкова, готвач: Защото съм обещала пред Бога, че ще идвам да работя, тъй като съм благодарна на Господ, че ми дава здраве на мен и на семейството ми. Нямам думи, с които да изразя колко ми е приятно, колко ми е хубаво.

Освен топла храна в храма се даряват и дрехи.

Даниела Генчева: Доволна съм от храната. Ето и дрехи ни дават. Някой път като остане и закуска ни дават. Ядосваме ги някой път, но ни търпят и тъй. Много сме им благодарни особено зимните месеци без тях умираме.

Денка Господинова: Много ми харесва и много е хубаво. Вкусно е. Всичко каквото са направили се изяжда.

За предстоящите Коледни празници, енориашите подготвят пакети с най-необходимите хранителни продукти. Така хората, които идват тук всяка събота за топла храна, ще могат да посрещнат Рождество Христово в дома си с богата трапеза.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Коледна приказка в Хърватия
Коледна приказка в Хърватия
Жива панделка за съпричастност към болните от СПИН
"Жива панделка" за съпричастност към болните от СПИН