НОВИНИ

ДПС поиска отлагане на промените в Закона за тютюна

След среща с тютюнопроизводители, ДПС поиска отлагане на промените в Закона за тютюна и тютюновите изделия, които предстои да влязат в пленарната зала следващата седмица.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
19:27, 22.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Според Движението, нито едно предложение на производителите не е отразено в законопроекта и това ще доведе до проблеми в бранша и ще провокира протести. От ДПС поискаха допълнителни консултации с ГЕРБ в парламента с участието на браншовите организации на тютюнопроизводителите. Те от своя страна искат точен период за началото и края на изкупната кампания, реална дата, 15 февруари, за раздаване на семена, и намаляване на процента на т.нар. неплатимо количество при изкупуването на тютюн.

Арбен Меменов - председател на Съюза на производителите на ориенталски тютюн: "Всички тютюнопроизводители са недоволни от това, че кампанията винаги има проблеми и мислим, че те са от нереалния закон. Затова предложенията, които правим, трябва да намерят място там за да не се повтарят тези проблеми всяка година".
Алиосман Имамов - заместник-председател на НС: "Искам да ви кажа, че в момента зрее много сериозно притеснение сред тютюнопроизводителите, зреят протести. Ние правим всичко възможно тези протести да не се случват и очакваме ответни реакции, най вече от представителите на ГЕРБ - законът да бъде адекватен на проблемите, които има в бранша".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив - във „висшата лига“ на туризма
Пловдив - във „висшата лига“ на туризма
Пловдив е далеч от грипна вълна
Пловдив е далеч от грипна вълна