НОВИНИ

Прокуратурата повдигна обвинение срещу нападателите на ученици

Софийската районна прокуратура повдигна обвинения срещу четирима от участниците във вчерашния инцидент, станал в 17-то училище в София. Както вчера ви съобщихме, баща на 10-класник ударил шамар на ученичка по време на учебен час.

bnt avatar logo
от БНТ
15:02, 22.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

До свадата се е стигнало, след като вече обвинените нахлули в час, за да търсят обяснение за тормоз над техен роднина. Според информация на МВР учениците от 11 клас, принудили десетокласника да изпълнява физически упражнения против волята си. Съучениците на удареното в класната стая момиче, обаче отричат да е имало конфликт между тях и Коста.

Днес е образувано бързо производство срещу един мъж, две жени и непълнолетен за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм, което според закона се наказва с лишаване от свобода до 5 години.

Задържан е 41-годишният Илиян Лепоев, който в неделя ще застане пред Софийския районен съд, който трябва да реши каква ще е неговата по-нататъшна мярка. На останалите трима е определена "гаранция" в размер на 500 лв., а на непълнолетния съучастник - "надзор на инспектор при детската педагогическа стая" .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вельо Горанов с почетен Аскеер
Вельо Горанов с почетен "Аскеер"
Фалшив сигнал за бомба изкара на студа за час жители и служители
Фалшив сигнал за бомба изкара на студа за час жители и служители