НОВИНИ

Енергийните дружества без нарушения

Приключиха проверките на електроразпределителните предприятия в страната, като последната инспекция беше на ЕВН в Пловдив.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
19:15, 22.01.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Целта на проверките е да се установи доколко ефективно се извършва енергоснабдяването при зимни условия и спазват ли се изискванията за отчитане на тока най-малко веднъж месечно за период не-по-малко от 31 дни, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя обобщи, че нарушения не са открити.

"Така че българските потребители нашата цел е да бъдат спокойни, всичко да се случва ясно и прозрачно. Идеята да има такъв постоянен контрол, който контрол да ни дава сигурност в това, че и електроразпределителните вършат своята работа коректно и държавата е на своето място и изпълнява своите контролни правомощия", добави министърът.

В Пловдив министър Петкова видя как става отчитането на така наречените умни електромери. Тя похвали EVN за полагане под земята на близо 30-километра от въздушните електропроводи в Смолянско, което при падналия сняг тази година не доведе до прекъсване на електропроводи и лишаване на хората от електрозахранване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калфин: Ако НОИ има 3 млрд. лева, може да преизчислим пенсиите
Калфин: Ако НОИ има 3 млрд. лева, може да преизчислим пенсиите
Генерал Димитър Шивиков отива на съд по обвинение за присвояване
Генерал Димитър Шивиков отива на съд по обвинение за присвояване