НОВИНИ

Драгомир Стойнев: Трябва да има дебат за партийните субсидии

Конгресът потвърди реформата, която се провежда в партията, не беше излишен. Срещу всяка една промяна има съпротива. Това коментира в "Панорама" Драгомир Стойнев от БСП.

bnt avatar logo
от БНТ
21:38, 21.06.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

По думите му, когато партията усети заплаха, винаги намира най-правилното решение. Структурите призоваха Корнелия Нинова да оттегли оставката си.

Той изрази надежда, че здравият разум ще надделее по отношение на партийните субсидии. За толкова важна тема, трябва да има дебат. Отваряме вратата за мафията и олигарсите, каза Стойнев.

Като политици не обяснихме, че тези пари служат на партиите да бъдат независими и да поддържат своите структури. А средствата са строго контролирани и се знае как се харчат. Защо сега и защо толкова се бърза - попита Стойнев. Според него се цели да бъде наказана опозицията преди местните избори.

Стойнев коментира и думите на Томислав Дончев, който също беше гост в това издание на "Панорама", че икономиката ни в този си вид е достигнала предела си.

Според Стойнев е важно да бъде обсъждано как ще се финансира преход в икономиката, дали държавата ще започне да работи на пазарен принцип, да има успешни мениджъри. Държавата трябва да присъства основно в отбраната, сигурността, транспорта, защо не и здравеопазване, коментира Стойнев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на грузинския парламент подаде оставка след протести
Председателят на грузинския парламент подаде оставка след протести
Съдия Веселин Пенгезов получи условна присъда
Съдия Веселин Пенгезов получи условна присъда