НОВИНИ

Две от петте кланици в Пловдивско се охраняват от военна полиция

Две от петте кланици в Пловдивска област се охраняват от военна полиция. Във всички клането на животни се извършва в присъствие на ветеринар. Това съобщи в Сутрешния блок на БНТ заместник-областният управител на Пловдив Димитър Керин.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
10:01, 31.07.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Керин съобщи, че на кметовете е разпоредено да осигурят площадки за загробване, като ги съгласуват с екологичните власти.

Вчера проби на две отстреляни диви прасета в Ловно стопанство в парк Родопи, Пловдив дадоха положителна проба за Африканска чума по свинете, а днес се очакват официални резултати от референтната лаборатория. Ако те се потвърдят, това ще е първи случай на разпространяване на заболяването в Южна България. В стопанството ще се извърши така наречения подборен лов.

Заместник-областният управител посъветва частните стопани да се съобразят с предписанията да заколят прасетата в частни стопанства в 20-километровите зони около индустриалните свинеферми. Срокът за това изтича в петък, а от следващата агенция екипи на Българската агенция за безопасност на храните ще започнат проверки по частните дворове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Етиопия садят дървета срещу климатичните промени
В Етиопия садят дървета срещу климатичните промени
Илхан Кючюк: Изтичането на данни от НАП ще повлияе за влизането ни в Шенген
Илхан Кючюк: Изтичането на данни от НАП ще повлияе за влизането ни в Шенген