НОВИНИ

Един от четири търговски обекта в Южния парк е незаконен

Незаконни търговски обекти заливат Южния парк в София. За това алармират зрители на БНТ 2, които твърдят, че паркът се е превърнал в пазар, а не в място за отдих. Наш екип тръгна по стъпките на незаконните павилиони и потърси за коментар компетентните органи.

bnt avatar logo
от БНТ
19:10, 04.08.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В ранния следобед екипът ни посети Южния парк в София. Прави ни впечатление, че броят на мобилните търговски обекти рязко се е увеличил. Такива има по всички централни алеи, а между тях виждаме и търговци, които продават стоката си на разтегателни маси.

Установени са 5-6 незаконни обекта. От районната администрация обясниха, че друг съществен проблем касае собствениците, които имат разрешително за дейност, но не разполагат павилионите си на определените от общината места. Търговците се оправдават, че нямат достъп до електричество или че са далече от алеите. Те обаче ще трябва да се съобразят с направените предписания да заемат отреденото им място. В противен случай ще бъдат глобени. Ето каква е процедурата когато бъде хванат търговец, който извършва нерегламентирана дейност.

Николай Казаков, началник на правен отдел в район "Триадица": "Констатираме наличието на този обект и цялата преписка се изпраща на Столичната община, контрол по строителството за премахване със становище за премахване."

Казаков не можа да се ангажира в какъв срок ще бъдат премахнати незаконните обекти, тъй като процедурата е тромава и при обжалване от собственика делата могат да се проточат над година. Призова хората да сигнализират Столичнния инспекторат или полицията за наличието на търговци, които продават на маси или по тротоарите на парка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Настояват за адекватни обвинения срещу задържаните телефонни измамници
Настояват за адекватни обвинения срещу задържаните телефонни измамници
Второ денонощие без незаконно преминаване по границата със Сърбия
Второ денонощие без незаконно преминаване по границата със Сърбия