НОВИНИ

Какви опасности дебнат децата през лятната ваканция

Гост в предаването "Още от деня" беше Евелина Лафчийска, психолог и обучител от Асоциация "Родители". Тя коментира какви опасности дебнат децата през лятната ваканция. По думите й има начин да се избегне целодневното стоене пред компютъра, какъвто е общият сценарий за прекарването на свободното време на децата през ваканциите, но не е толкова лесно за постигане.

bnt avatar logo
от БНТ
19:29, 16.05.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Според нея навиците са си навици, а и страховете на родителите да пускат децата си навън са големи. Повечето деца нямат възможност да общуват с други деца, да се виждат било то в парка или МОЛ-а. Някои отиват лятото при баба и дядо на село и там възможностите за прекарване на време навън са много по-големи и е по-лесно", каза Лавчийска.

"Не може да се каже къде е по-опасно, дали навън или вкъщи пред компютъра. И двете места си имат своите рискове. В интернет нещата са много по-видими за всички. Ако нещо се случи с някое дете и бъде качено в интернет, то унижението за детето е много по-голямо от това, ако нещо неприятно се случи в реалността".

Лавчийска заяви, че Viber е много по-опасна социална мрежа отколкото Фейсбук. Там могат да се качват много забранени снимки и децата да ги гледат.

Вижте съветите на Евелина Лавчийска към родителите във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: Едва 500 души са в резерва на българската армия
Каракачанов: Едва 500 души са в резерва на българската армия
Жители на Благоевград са против магазините да се зареждат със стока през нощта
Жители на Благоевград са против магазините да се зареждат със стока през нощта