НОВИНИ

Електрически стълб падна върху автомобили в Пловдив

Електрически стълб е паднал и премазал автомобили снощи в Пловдив. Инцидентът се е случил пред жилищни кооперации. Днес екипи на електроснабдителното дружество отстраняваха повредите в останалите без ток домове.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
11:52, 07.05.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Инцидентът се е станал снощи към 19.30 на улица „Порто Лагос" в квартал Кършака. Сигналът е подаден на телефон 112 от човек, живеещ наблизо.

Христо Георгиев: Аз подадох, защото живея в съседната кооперация на четвъртия етаж и чух едно тупане и погледнах и видях, че е паднал стълбът. Ако имаше човек, щеше го убие сигурно тук.

На мястото пристигат полиция, пожарна и екипи на електроразпределителното дружество, които отцепват района. Близо три часа продължават дейностите по вдигнаето на стълба, който премазва един автомобил и удря странично друг. Собствениците са категорични, че ще търсят правата си за възстановяване на щетите.

Георги Вълчинов: Да, ще имам претенции, към ЕВН евентуално, защото стълбът е техен а аз заварвам, че стълбът ми е върху колата.

От електроразпределителното дружество потвърдиха за БНТ, че стълбът е тяхна собственост. Те са започнали проверка за причините за инцидента, но по първоначална информация паднал голям клон върху проводниците е причинил инцидента. Относно претенциите, които собствениците на пострадалите автомобили ще предявят, от енергийното дружество заявиха, че ще бъдат разгледани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилен трафик по пътищата и през граничните пунктове де очаква днес
Засилен трафик по пътищата и през граничните пунктове де очаква днес
От дни няма връзка с алпиниста Боян Петров
От дни няма връзка с алпиниста Боян Петров