НОВИНИ

Елена Йончева: Настояваме европейска лаборатория да извърши анализ на пътищата

Цената на водата трябва да се съобразява със социалните възможности на хората. Това коментира в студиото на "Още от деня" говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева по повод днешните протести пред КЕВР, докато комисията заседава за поскъпването в цената на водата.

bnt avatar logo
от БНТ
18:44, 17.12.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

На въпрос дали днешният протест се политизира от привърженици на БСП, Йончева коментира, че когато хората протестират, партията й ги подкрепяме и казва как този проблем може да бъде решен.

Елена Йончева, говорител на ПГ на "БСП за България": 10% вдигане на водата не винаги е социално поносимо за българските граждани и тук трябва да се направят законодателни промени, каквато е и практиката в останалите европейски държави. Трябва да се намери някакво решение, макар и временно, да се отпуснат водни помощи, така както са енергийните.
;

Елена Йончева коментира и темата защо от БСП настояват европейска лаборатория да извърши анализ на българските пътища и нямат доверие на българска такава.

Елена Йончева, говорител на ПГ на "БСП за България": Искаме европейска лаборатория, която не е имала бизнес в България, за да отпаднат всички съмнения за евентуални зависимости. Не лабораториите, не строителите, контролът в лицето на АПИ е дискредитиран. Ние не обвиняваме никого в корупция, казваме, че искаме експертиза от независима европейска лаборатория.

Според Йончева, демонстрацията със строителни машини по Цариградско шосе през изминалата седмица не е била протест, а манифестация в подкрепа на правителството, демонстрация на Борисов срещу проверката, която от опозицията искат за пътищата у нас.

Вижте целия разговор с Елена Йончева във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
68% от работодателите имат намерение да повишат заплатите през 2019 г.
68% от работодателите имат намерение да повишат заплатите през 2019 г.
БСП критикува управляващите за непочистени пътища
БСП критикува управляващите за непочистени пътища