НОВИНИ

С новата отсечка магистрала "Струма" вече е 93 км

Официално беше открита нова 24-километрова отсечка от магистрала "Струма" в участъка между Кресна и Сандански. Трасето се пуска в експлоатация 5 месеца предсрочно, като се очаква то значително да облекчи трафика за Гърция за предстоящите празници.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
18:15, 17.12.2018
6085
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Три пътни възела свързват населените места в района на Кресна и Сандански с магистралата. На нея са изградени и 25 големи съоръжения като мостове, надлези, включително железопътен надлез и селскостопански подлези.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Това е първата отсечка, на която са изградени интелигентни транспортни системи, има видеонаблюдение, има камери, които следят трафика, има датчици и система, която следи теглото на автомобилите.

До завършването на цялата магистрала остава да се изградят още две отсечки - между Благоевград и Крупник, която е готова на 40 процента и през Кресненското дефиле. Има избран и изпълнител за строителството на тунел "Железница" като се очаква решението на Върховния административен съд, за да може да се пристъпи към сключване на договор.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Участъкът, който е между Крупник и Кресна, в момента текът тръжни процедури, така че се надяваме 2019 г. да имаме избрани изпълнители и да започне същинското строителство и там.

Очаква се комисията, която ще оценява офертите за избор на изпълнител за строителството на участъка през Кресненското дефиле да свърши работата си бързо, така че да няма обжалвания. Има 6 месеца срок за проектиране и след това да започне строителството.

До момента са изградени 93 километра от магистрала "Струма", а срокът за строителството на оставащите 57 километра е до 2023 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подводна Коледа - водолази украсиха потънал кораб в Кипър
Подводна Коледа - водолази украсиха потънал кораб в Кипър
Компания на Марк Жирардели е мажоритарен собственик на Юлен АД
Компания на Марк Жирардели е мажоритарен собственик на "Юлен" АД