НОВИНИ

Компания на Марк Жирардели е мажоритарен собственик на "Юлен" АД

Световната ски легенда Марк Жирардели притежава 100% от собствеността на "Такс сървисиз лимитед". Компанията е мажоритарен собственик на „Юлен" АД.

bnt avatar logo
от БНТ
18:10, 17.12.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Днес Жирардели е представил оригинални документи за това на среща с министрите на околната среда и водите, на туризма и на икономиката. На срещата, на която Жирардели е бил придружен от адвокатите на "Юлен", са били обсъдени концесионния договор за ски зона Банско и необходимостта от изграждането на втори кабинков лифт в курорта.

Министър Нено Димов е обяснил на Марк Жирардели, че в момента се водят преговори за изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия с „Юлен". С промяната се цели да бъдат изчистени неяснотите около границите на концесионната територия на ски зона Банско, както и да се промени и увеличи концесионното възнаграждение.

Обсъдена е необходимостта от залагане в договора на санкции при нарушение на екологичното законодателство. Всички участници в срещата категорично са заявили, че зимният туризъм има бъдеще в България и трябва да се развива. Това става ясно от съобщение на Министерството на околната среда и водите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С новата отсечка магистрала Струма вече е 93 км
С новата отсечка магистрала "Струма" вече е 93 км
Граждани протестираха пред КЕВР срещу по-високите цени на водата
Граждани протестираха пред КЕВР срещу по-високите цени на водата