НОВИНИ

ЕС запазва финансирането за пътна инфраструктура в следващия програмен период

Европа ще запази финансирането за пътна инфраструктура в следващия програмен период, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Днес беше направена символична първа копка от ремонта на пътя Чирпан - Симеоновград. Инвестицията е за близо 36 млн. лв., а средствата са от Оперативни програми.

bnt avatar logo
от Пламена Пилитова
19:37, 02.07.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

50-километровата отсечка е разделена на три лота. Срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца.

Николай Нанков - министър на регионалното развитие и благоустройството: Изключително важен път, не само като алтернатива на автомагистрала Марица, не само път, който ще свърже и населените места по протежение на него, двете области Димитровград със Стара Загора.
;

Предвидените дейности включват полагане на нова асфалтова настилка и възстановяване на отводняването на пътя. Ще бъдат монтирани нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

Николай Нанков - министър на регионалното развитие и благоустройството: Хубавата новина в последните седмици е, че Европа ще запази финансирането за пътна инфраструктура в следващия програмен период. Тук все пак говорим и за европейски средства. Отделно от това ние ще акцентираме основно върху темата пътна безопасност с европейски ресурс. А по линия на бъдещата тол система, която ще генерираме над три пъти по-голям ресурс ще строим нови магистрали, скоростни пътища и ще рехабилитираме второкласни и третокласни отсечки като тази - неремонтирани повече от 40 години.

По време на ремонта ще се рехабилитират и 5 големи моста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Ритуалът на птиците
ДРУГИТЕ новини: Ритуалът на птиците
Разбиха наркогрупа, подготвяла убийства на магистрати и полицаи
Разбиха наркогрупа, подготвяла убийства на магистрати и полицаи