НОВИНИ

Фенове пишат химна на футболния „Дунав“

Фенове на футболния клуб „Дунав” в Русе ще премерят сили, но не на терена, а пред белия лист. От ръководството на клуба организират конкурс за текст на химн на отбора по случай завръщането му в елитната "А" група след 25 години.

bnt avatar logo
от Ива Колева
17:43, 01.08.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Радослав Йорданов е фен на Футболен клуб „Дунав“ откакто се помни. Наследява обичта към отбора от своя баща и отсега се опитва да я предаде на едногодишния си син.

Радослав: „С високо вдигнати глави напред вървиме, с воля, устремени да се съхраниме. Любов най-чиста във вените се стича. От люлката до гроб – заклех се, теб обичам.“

На срещите на отбора от сектора на феновете му досега се носеше песента „Тих бял Дунав“. От ръководството на тима обаче търсят нови текст и ритъм, които също да вдигат стадиона на крака.

Андрей Кючуков – говорител на ФК „Дунав“: „Този текст да подсказва нещо, което да е свързано с футболния клуб, подкрепа към отбора, града, ако щете, и тази голяма европейска река.“

Конкурсът приключва на 3-ти август. Най-добрият текст ще получи специална парична награда и ще звучи преди всяко излизане на футболистите на „Дунав“ на терена. Дотогава обаче предстои да бъде написана музиката към него, която ще е дело на русенския композитор Пламен Мирчев - Мирона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция ще иска да екстрадираме лице, свързано с Фетхуллах Гюлен
Турция ще иска да екстрадираме лице, свързано с Фетхуллах Гюлен
EK решава за турските визи през септември
EK решава за турските визи през септември