НОВИНИ

20-и Панаир на занаятите във Варна

Повече от 130 майстори донесоха свои произведения във Варна за 20-ото издание на Международния панаир на изкуствата и занаятите “Булгарика”. Най-голямото занаятчийско изложение в страната започва тази вечер и ще продължи до 21-ви август с богата съпътстваща програма.

bnt avatar logo
от Вилиана Иванова
16:10, 01.08.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Тази година на алеята зад Морското казино се предлагат произведения от дърворезба, иконопис, художествен текстил, керамика. Могат да се видят възстановени народни носии и уникални кукли. Може и да се наблюдава самият процес на работа. Майсторите оценяват този шанс да работят пред публика, а и да общуват пряко с клиентите.

Петко Петков: "Такова удоволствие! Аз съм може би един от първите, които идват сутринта и си отивам към 10-11. Когато човек идва много години подред, научава какво се търси и произвежда такива работи."

За две десетилетия панаирът се превърна в неразделна част от летния живот на Варна. Имаше и по-добри, и по-слаби издания, но главната му цел остава същата – възможност за изява на българските майстори и шанс за възраждане на занаятите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израелската армия забрани на войниците да играят Pokemon Go в базите
Израелската армия забрани на войниците да играят Pokemon Go в базите
Курсове по плуване за бебета
Курсове по плуване за бебета