НОВИНИ

Филип Попов, БСП: Обществото и бизнесът налагат темата корупция

В "Денят започва" депутатът от БСП Филип Попов обясни защо вотът на недоверие към правителството е по темата корупция.

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 22.01.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Филип Попов, депутат от "БСП за България": Обществото и бизнесът налагат темата корупция. В момента в България почти няма фирма, която да е участвала в някаква обществена поръчка и да не й се е налагало да плаща под масата. Или група от фирми, близки до властта, които вземат всички обществени поръчки. Този ресурс, който е национален, той е съсредоточен в няколко чифта ръце. 80 и няколко процента анкетирани след изследване казват, че основна тема за тях е корупцията в България на всички нива.

По думите му, темата корупция не от вчера и днес, тя е с натрупване. Според Попов, когато БСП е управлявала в коалиция, страната ни е стояла малко по-добре по отношение на борбата с корупцията.

Със системата БАЦИС дадохме пример колко пари губи българският данъкоплатец през една елементарна корупционна практика, обясни още депутатът на "БСП за България" ден преди дебата по искания от левицата вот на недоверие към кабинета "Борисов 3".

Филип Попов, депутат от "БСП за България" Това е малък пример с големи финансови последици за това какво се случва в България. На пресконференцията вчера дадохме и редица други примери в някои общини - Стамболийски, Тетевен, Дулово... Това са все корупционни схеми и практики, продължи Попов.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да преборим грипа бързо и без риск?
Как да преборим грипа бързо и без риск?
Събират още средства за новия храм в санданското село Джигурово
Събират още средства за новия храм в санданското село Джигурово