Георг Георгиев: Не бива да пропускаме големите енергийни проекти

По един много категоричен начин препотвърдихме добросъседските отношения с Турция и високото ниво на взаимен интерес за добро партньорство и приятелство. Това каза външният заместник-министър Георг Георгиев, коментирайки визитата на Бойко Борисов в Турция.

от БНТ
08:27, 15.06.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В хода на визитата са били дадени много сигнали, както и много ангажименти и гаранции са били препотвърдени, добави той.

Георг Георгиев, зам.-външен министър: Радостни сме, че Турция за пореден път ще продължи доброто ни сътрудничество в сферите на сигурността, енергетиката и икономиката. Те оценяват отношението, което България има към държавата. Неведнъж и Ердоган, и Йълдъръм благодариха на Борисов за начина, по който държавата се отнесе към опита за преврат там. Това са изключителни силни послания, които нашите турски приятели отправят.

България не трябва да бъде пропускана от големите енергийни проекти. Преговорите текат в различни форуми. Самият председател заяви категорично, че България не трябва да бъде пропускана от големите енергийни проекти, включително и азерския газ – ние трябва да имаме много силна позиция и тръбата да продължи към България, каза още Георгиев.

Ще положим всички усилия, за да използваме доброто си позициониране в ЕС и доброто си партньорство с Турция за нормализирането на отношенията между Брюксел и Анкар, каза още той.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Икономическото министерство готви мерки за облекчаване на бизнеса
Икономическото министерство готви мерки за облекчаване на бизнеса
Награждават участници в спасителната акция при инцидента с хеликоптера Пантер
Награждават участници в спасителната акция при инцидента с хеликоптера "Пантер"