Георги Милков: Важно е какви проекти ще предложим на Саудитска Арабия

Не е задължително като отидеш в Саудитска Арабия, да ти играят танц със саби. И нивото е важно. Това е косвен отговор и на въпроса защо Царя беше там. Защото и той игра танца със саби. Има доста символи зад това нещо. Това заяви журналистът Георги Милков в "Денят започва".

от БНТ
08:05, 04.12.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Когато го организираха за Борисов, от саудитския протокол казаха, че последният играл този танц, е американският президент Тръмп през месец май. Според Милков много се е задълбало по темата. Танцът със саби и иранското напрежение се оказаха по-важни от цялото посещение, а не бива да е така.

Според него най-важно е, че ще бъде открито българско посолство в Рияд, като това беше проблем между нас, след като имахме посолства навсякъде в Залива. Сега този "пропуск" е поправен, каза Георги Милков.

Подписаните споразумения са важни, но по-важно е какво ще представим на саудитската страна като проекти. Хората трябва да знаят, че когато правим бизнес свят, когато правим проекти, те трябва да са добри. Те няма да изберат България, само защото сме им симпатични, каза още Милков.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В Красново сами си ремонтират църквата
В Красново сами си ремонтират църквата
Обстановката в София след валежите
Обстановката в София след валежите