НОВИНИ

Обстановката в София след валежите

В София се наблюдават всички критични точки на речни участъци и общински язовири след обилните валежи. В събота се наложи контролирано изпускане на водите от язовир "Суходол - 2". Боряна Черганова разговаря на място с Красимир Димитров от "Аварийна помощ и превенция", който отбеляза, че критичната точка в столицата тази нощ е била в Суходол, предприети са действия за допълнително изпускане на язовира. В момента обстановката е спокойна, има един метър до преливане. Екипи на създадения мобилен щаб в общината наблюдават критичните точки, при създадената организация не се е допуснало наводняване на къщи и дворове.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
07:59, 04.12.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Превенцията, която се провежда целогодишно от общината, е довела до това да няма затваряне на пътни платна, с изключение на Калотинско шосе и бул. "Цар Борис III" и "Никола Петков", поясни Красимир Димитров.

В момента състоянието навсякъде е нормално, имало е през нощта 13 сигнала за паднали дървета, които са обработени. Няма бедстващи или откъснати райони, с изключение на излязлата река в Мало Бучино, увери Красимир Димитров. В Мало Бучино в момента няма наводнени къщи. Действали са съвместно с Пожарна безопасност и защита на населението, реагирали са на доста сигнали.

Този уикенд са получени над 170 сигнала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Милков: Важно е какви проекти ще предложим на Саудитска Арабия
Георги Милков: Важно е какви проекти ще предложим на Саудитска Арабия
Впечатляваща Супер Луна над остров Бали
Впечатляваща Супер Луна над остров Бали