НОВИНИ

След обилните валежи: Течове в общинската болница на Козлодуй

Наши зрители сигнализираха, че след проливните дъждове през последните дни са се появили течове в общинската болница в град Козлодуй. Проверка на място показа, че наистина по стените на първия етаж в лечебното заведение се стича вода и образува локви в коридора.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
20:51, 03.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В коридора пред кабинетите на личните лекари и на Спешна помощ мазилката пада, част от панелите на тавана липсват и през дупките капе вода. С просто око се виждат електрически и комуникационни кабели, мокри от течовете. Оказва се, че проблемът не е от скоро.

Сашо Донков, фелдшер в Спешна помощ-Козлодуй: Пострадала е стената, горе има кабели, тече? - Да, определено, така е, мисля, че отдавна е така. И при всеки дъжд е така, притеснително е за хората, които идват тук.

След като се разходихме из коридорите на болницата, препоръчваме на пациентите да идват тук само с губени ботуши и каски.

Пациентите разказват, че причината е амортизираната хидроизолация на покрива, откъдето дъждът се стича чак до първия етаж.

Иван Петрушков, пациент: - Дъжд ако има, ще има и течове, дъжд ако няма, няма и течове.

Дежурният в болницата отказа да ни свърже с директора с аргумента, че сме дошли в почивен ден.

От общината, която е собственик на болницата, казаха за "По света и у нас", че са предвидени 90 хиляди лева за ремонт на покрива и предстои общинският съвет да утвърди този разход в бюджета за догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертви и ранени при пожар в многоетажен жилищен блок в Германия
Жертви и ранени при пожар в многоетажен жилищен блок в Германия
Лошото време обърква въздушния трафик в Европа
Лошото време обърква въздушния трафик в Европа