САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Солисти на Мариинския театър гостуват в Стара Загора

Солистите на Мариинския театър в Санкт Петербург Татяна Ткаченко и Иван Оскорбин пристигнаха в София. Те ще гостуват на на 50-ото юбилейно издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора.

от БНТ
20:24, 03.12.2017
Чете се за: 00:41 мин.
Животът

Почитателите на класическото изкуство ще могат да видят спектакъла "Лебедово езеро" на 5-и декември в рамките на Фестивала „Фоби“. Поканата на звездите идва от Силвия Томова, която е и режисьор на постановката.

Силвия Томова, постановчик, режисьор на "Лебедово езеро": “Тъй като аз съм възпитаник на Санкт Петербург, имам огромното желание, тъй като културата сама по себе си е космополитна, да можем да имаме такъв взамообмен. Между България и Русия. Между нашия театър - в Стара Загора и в Петербург.”

Артистите ще влязат в ролите на Одета-Одилия и принц Зигфрид в спектакъла "Лебедово езеро". Те ще имат един ден за репетиции, преди участието си в постановката.

Татяна Ткаченко, солист на Мариинския театър в Санкт Петербург: “Бих искала зрителите да запомнят не нас, а образите, които пресъздаваме. Така ще им донесем повече радост и ще направим живота им по-интересен.”
Иван Оскорбин, солист на Мариинския театър Санкт Петербург: “Очакваме публиката да открие смисъл в танца, в жестовете и да преоткрие драматизма на едно ново ниво. Ще дам всичко от себе си това да се случи, защото представянето зависи разбира се от мен и от системата на Станиславски.”

В момента билетите за спектакъла с участието на солистите на Мариинския театър вече са изчерпани, но заради големия интерес организаторите ще пуснати допълнителни билети.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Лошото време обърква въздушния трафик в Европа
Лошото време обърква въздушния трафик в Европа
Болницата в Белоградчик е пред фалит
Болницата в Белоградчик е пред фалит