НОВИНИ

ГЕРБ: Никога няма да се коалираме с БСП

ГЕРБ никога няма да се коалира с БСП. С тази декларация излезе партията на форум в София. Премиерът Бойко Борисов беше преизбран за лидер на ГЕРБ. Негови заместници остават Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. Бившият председател на парламента Димитър Главчев оглави Контролната комисия на партията. Над 1000 делегати присъстваха на партийния форум. На него от ГЕРБ обвиниха БСП, че иска да провали българското председателство.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:58, 26.11.2017
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Амбиции за пълен управленски мандат, остри думи срещу левицата и безкомпромисност към своите. Очертаване на постиженията на властта с визуални ефекти. На най-важния партиен форум на ГЕРБ, Борисов обвини БСП, че завиждат за успехите.

Бойко Борисов - министър-председател и председател на ГЕРБ: Те не искат да има успешно председателство. Те ако могат да го провалят, ще го провалят. Най-гадната дума в живота, която знам, е завист. Бях демократ, ето ви властта, заповядайте, не могат. Сега точно се сетили за председателството да искат. Как си го представят физически - предсрочни избори, със служебно правителство, без парламент. 4-ти конгрес правим, те правят 49-ти, 10 пъти повече конгреси.

Обединените патриоти определиха себе си като стабилен и предвидим партньор на ГЕРБ.

Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединени патриоти: Успех на правителството Борисов-3 и пълен мандат. Нито опозицията, нито външните нападки е в състояние да ни събори, ако ние сами не се съборим.
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Силата, която има парламентарната група на ГЕРБ, сега в момента, дава възможност да дадем гаранция за успешния мандат, 4-годишен, на Бойко Борисов като министър-председател на България.

Финансовият министър подчерта, че икономиката напредва с бързи темпове и хората виждат резултатите.

Владислав Горанов - министър на финансите: Популизмът е по-вреден и от алкохолизма. От алкохолизма можеш да се излекуваш, а популизмът нанася трайни негативни последици на всяко общество. Уважаеми председател на ГЕРБ, г-н Борисов, обещавам да гласувам днес за вас!
;

ГЕРБ потвърдиха, че за тях е невъзможна коалиция с БСП.

Димитър Главчев: Не желаем да се коалираме с БСП, не само днес, но и в бъдеще.

Борисов предупреди съпартийците си, че нямат право на грешки.

Бойко Борисов: Упреците, които получавам и за колегата Главчев. Казват - ти не браниш хората, ти не браниш нашите. Затова народът ни избира 3 пъти. Трябва да доказваме когато нещо сме сбъркали, че имаме реакция. Прав е и Волен, че само ние можем да се свалим.

Димитър Главчев от днес е председател на Контролната комисия на ГЕРБ. А Даниела Дариткова замени Цецка Цачева в Изпълнителната комисия на партията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест с искане за оставка на Йорданка Фандъкова
Протест с искане за оставка на Йорданка Фандъкова
Забраниха на некоректна гръцка фирма да купува тютюн у нас
Забраниха на некоректна гръцка фирма да купува тютюн у нас