НОВИНИ

Най-опасните пешеходни подлези във Варна

Дни след като стана ясно, че общинските власти в цялата страна правят проверки на пешеходните пътеки заради зачестилите случаи на катастрофи Общината във Варна започна огледи и на подлезите. Част от тях - по булевард "Васил Левски", ще бъдат основно ремонтирани с европейски средства догодина. От общината обещават средства за рехабилитация и за други подлези в града, които са в лошо състояние. В традиционната ни рубрика ТОП 5 тази вечер ви представяме най-опасните пешеходни подлези във Варна. Ето класацията, подредена от нашите зрители.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
17:00, 26.11.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

На 5-о място в класацията е подлезът до Цирковата площадка. През последните месеци той беше обновен, но въпреки това има опасност да паднат върху преминаващите парчета от мазилка.

Подлезът до пазара на булевард "Васил Левски” заема 4-то място в ТОП 5. Той е предпочитан от уличните музиканти. Макар да изглежда сравнително добре е рисков. Отводнителните канали там са запушени и при по-сериозни дъждове се наводнява.

„Ами, когато има наводнение се пълни догоре.“

Един от най-големите подлези в града - до спирка "Явор”, има неприветлив вид с изпочупените стълби и решетки. Неслучайно се нарежда на трето място в класацията.

На второ място е подлезът до автогарата. Той е сред най-оживените във Варна и не прави изключение от общата визия. Без осветление, с изронени стълби и запушени отводнителни канали.

„Много опасен, няма осветление вечер.“

„Тъмно е, да ти бръкнат в очите няма да видиш.“

Начело на класацията е подлезът до строящия се стадион „Варна“. Той получава над 23% от гласовете на варненци, които го определят не само като опасен, но и като страшен.

„Винаги тук със страх пресичаме, отдолу е пълно с кучета.“

„Опасен е. Oт тавана падат плоскости метални, ръждясали, части от изолацията. Тук има много деца от училищата, които пресичат постоянно, изключително опасен е за тях.“

Подлезът, освен че е опасен с висящите от тавана кабели и метални плоскости, се е превърнал и в микросметище за битови отпадъци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерът на румънските социалдемократи обжалва запор на имуществото му
Лидерът на румънските социалдемократи обжалва запор на имуществото му
Двама непълнолетни братя убиха по жесток начин възрастна жена в Провадия
Двама непълнолетни братя убиха по жесток начин възрастна жена в Провадия