НОВИНИ

Главен комисар Николай Николов: Да бъдем внимателни при използването на огън

Радиационен облак няма да премине над България, категоричен е директорът на пожарната главен комисар Николай Николов. След като в началото на месеца Министерството на отбраната в Русия съобщи за взрив при изпитание на реактивен двигател с течно гориво в Архангелска област, властите у нас успокоиха, че опасност за българското население няма. Комисар Николов изнесе данни за пожароопасната обстановка в страната.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
16:20, 20.08.2019 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Едно от големите предизвикателства за огнеборците са пожарите в сметищата. Доказателство за това е пламналото сметище в Свищов, което тлее шести ден. Окончателното му ликвидиране ще продължи и утре с цялостно запръстване.

главен комисар Николай Николов - директор на ГД "ПБЗН": Много финансови средства изразходва нашата дирекция, много физически сили на момчетата непрекъснато, 24 часа в деня да бъдат на сметището.

Службите напомнят, че високите температури, засушаването и най-вече безотговорното поведение на някои от нас са основните причини за пожари в природата. Затова призовават за пореден път:

главен комисар Николай Николов - директор на ГД "ПБЗН": "Да бъдем внимателни при използването на огън и да помним, че не бива да се пали такъв при наличието на силен вятър. Това е сериозна предпоставка за възникването на неконтролируем пожар.

Що се отнася до разпространените данни за повишена радиация във въздуха, след трагичния инцидент със загинали хора в Русия при изпитание на ракетен двигател в началото на месеца, властите у нас успокоиха, че опасност за българското население няма.

главен комисар Николай Николов - директор на ГД "ПБЗН": Никакво повишаване на нормите не са засечени на територията на нашата страна. Още повече не сме получавали от съседни страни данни за увеличени нива на радиация.

Комисар Николов заяви, че у нас има надеждни механизми за следене на радиационната обстановка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националното ТОЛ управление отваря 4 демонстрационни центъра в страната
Националното ТОЛ управление отваря 4 демонстрационни центъра в страната
Доналд Тръмп стана дядо за 10-и път
Доналд Тръмп стана дядо за 10-и път